Konferenca e 8 Mediko-Kirurgjikale

Dita e parëDURRES ME 17. DHJETOR 2016

Programi

 

 

17 Dhjetor 2016

Konferenca e Spitalit Rajonal Durres

 

08:30 - 09:00              Regjistrimi   i  Pjesemarrsve

 

Seanca e pare

 

09:30- 09:40               Semundja "  Morbus Still " i te rriturve .

                                                Dr. Fatbardha Reka   

 

09:40- 09:50               Variacionet anatomike te Circulus Willis  dhe  korrelacioni i  tij  me                 

hemorragjine  subaraknoidale dhe prezencen e aneurizmave cerebral.                     

Dr . Eda Harizi                                                                                                          

09:50- 10:00               Aplikimi i Artroskopise se gjurit per trajtimin e pathologjive te ndryshme te gjurit ne Spitalin Rajonal Durres

Dr. Redi Hoti                                      

10:00- 10:10               Malarja (case report)

                                    Dr. Izet Aliu

 

10:10- 10:20              Tumori Retroperiotoneal (liposarcoma )studim rasti                                         

                                Dr.Shkelqim Ferko

10:20-10:30                Ozon-terapia në trajtimin e sindromit myofascial (studim rasti)

Dr. Ilir Agastra

 

 

10:30- 10:40               Çregullimet  e  humorit lidhur me cregullimet e gjendrave endokrine.

Dr.Greta Guga

 

10:40- 10:50               Globeziteti – sfide mjeksore e sociale. Terapi te reja.   

Dr. Lindita Dedej

 

10:50 - 11:00              Manifestimet kutane si shenje e pare diagnostikuese ne patologji komplekse                                                                                                         Dr . Xhiliola Doçi

                                   

11:00 - 11:20                Pushim Kafe

           

 

                                                                  Seance e Dyte

 

11:20 -  11:30             Të dhënat Ekokardiografike në Sindromin Metabolik

Dr.Mimoza Metalla        

 

11:30 - 11:40              Diarete  kronike  te  latantit                                                                                       Dr . Arian Deveja

11:40 - 11:50              Nje rast me   Al p o r t   S i n d r o m

Dr . Enno Qerimi

                                   

11:50 - 12:00              Mastiti karcinomatoz  .Rast Klinik

Dr .Manjola Luzi

                                   

12:00- 12:10               Artriti  Reumatoid  VS  Fibromiagjia

                                    Dr .Genti Kavaja

                                   

12:10 - 12:20              Kolesteatoma Kongenitale (Klinika,diagnostikimi dhe trajtimi)                              (Case report)                                                                                               Dr.Elona Kodra                                                                 

12:20 - 12:30              Toxoplazma  Gondi dhe Cytomegalovirus .                                                                                Diagnoza laboratorike me metoden Clia                                                               Dr.Doloreza Mullaliu

12:30-  12:40              Kanceri i Gjirit

                                    Dr.Ekaterina Zoto

 

12:40 - 12:50              Klasifikimi i rasteve me Diagnozen e Cefalese Akute, ne Sherbimin e Urgjences ne Spitalin Rajonal Durres.                                                                         Dr .Ferid Domi  

12:50 - 13:00              Shtatzania dhe Tiroidja.  

                                    Dr. Manjola Çarcani     

                                   

13:00 - 13:10              CA 19-9 &  CEA ne  prognosen e kancerit pankreatik,                                   kolorektal dhe gastric

Dr . Majlinda Kallco

 

13:10 - 13:20              Glaukoma akute me kend te mbyllur ne terrenin e miopise se larte                (Case report)

Dr. Silvana Kavaja

                                   

13:20 -  13:30             Roli i ekzaminimeve imazherike ne zbulimin e hershem te kancerit                        te gjirit.

Dr . Ilir Doda

                                   

13:30 -  13:40             DIagnoza Etiologjike e  semundjeve alergjike

Dr.Dorina Qerimi

 

 

                                                             Seanca e Trete

 

                                   

13:40- 13:50               Diferencat  gjinore ne faktoret e rriskut dhe ecurine spitalore ne pacientet me infarkt akut te miokardit.                                                                                  Dr.Eliverta Zera                        

13:50- 14:00               Sindroma Torakale                                                                                           Dr.Ilir Halili                           

14:00- 14:10               Case Report

Dr. Edlira Ndreu

                                   

14:10- 14:20               Terapia  sistemike intermitente  me flukonazol ne dermatitin seborrhoik

Dr. Ermira Demiri

                                   

14:20- 14:30               Morbus Gaucher                                                                                           Dr. Beqir Gelaj                             

14:30- 14:40               Nefropatia nga kontrasti,faktoret e riskut,parandalimi

Dr.Xhoana Xhaferri

 

14:40- 14:50               Te qarat e pangushellueshme tek latanti.                                                                Dr. Rasim Lusha

14:50- 15:00               Ankthi dhe depresioni tek pacientet me kancer ne SRD                                   (Mars-Tetor 2016).

Psikologe Erida Meta

 

15 : 00 – 15 :30  Pyetje dhe diskutime per tematikat e conferences.

 

Aplikoni

Emer mbiemer

Invalid Input
Numer telefoni

Invalid Input
Email

Invalid Input
Specifikimi i mjekut

Invalid Input
Mesazhi juaj

Invalid Input
Vendos kodin (*)
Vendos kodin

Invalid Input